Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Το Γυμνάσιο του χωριού μας

Αξίζει οπωσδήποτε να αφιερώσουμε μια ανάρτηση σε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του χωριού μας, και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο, το οποίο ιδρύθηκε το 1963 και από τότε έχει μια συνεχώς αυξανόμενη και σταθερά αναβαθμιζόμενη πορεία, όντας το μοναδικό Γυμνάσιο στην ευρύτερη περιοχή και στεγαζόμενο σε δικό του ιδιόκτητο διώροφο κτήριο.


Το 1973 Γυμνασιάρχης ήταν ο Φιλόλογος Νικόλαος Κωλέττης. Καθηγητές ήταν οι εξής: Γ. Τσουλαμάνης, Α. Κατσίγιαννη, Κ. Τσιρονίκος, K. Καλούσης, Χ. Δουλιγέρη, Μ. Ζέππου, Σ. Παπανικολάου, Ι. Γιαννακοπούλου, Ε. Καχριμάνη, Σ. Χαραλάμπους, Ν. Βυριδής, Θ. Κώρος, Μ. Παπανδριανού, Αγγ. Καφανέλλη, Αικ. Τατούλη, Αγγ. Ταστανίδου, Κωνσταντίνα Κοτσοβού, Αγλαΐα Κουζινόγλου.


Κατά τη σχολική χρονιά 1974-75 βρίσκουμε να υπηρετούν σ’ αυτό οι εξής Καθηγητές: Ιωάννα Διαμάντη, Άννα Παραδείση, Αθανάσιος Πραγκαστής, Γ. Καπουράλος, Παγώνα Καρυώτου, Ζαχ. Σιγάλα, Μ. Γεωργιοπούλου και ο Θεολόγος Θεοδόσιος Κογιώνης.


Το 1976 διαιρείται σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Στα 1988 το βρίσκουμε να έχει 230 μαθητές.


Οι φωτογραφίες της παρούσας ανάρτησης έχουν τραβηχτεί σε δύο διαφορετικές εποχές. Η πρώτη είναι από το καλοκαίρι του 1988, ενώ οι επόμενες τρεις από το Νοέμβριο του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: