Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

H ποδοσφαιρική ομάδα «Παμμηδεατικός» [B']

Ο αγαπητός φίλος και συγχωριανός Νίκος Μητροσύλης μου έστειλε κι άλλες ωραίες φωτογραφίες, που οπωσδήποτε εμπλουτίζουν την εικονική - φωτογραφική ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού μας. Όπως ο ίδιος επισημαίνει τις φωτογραφίες της παρούσας ανάρτησης του τις παρεχώρησε ο Νίκος Σκιαδάς ή Γκομάν. Μου έγραψε δε χαρακτηριστικά: «βρήκα πραγματικά φωτογραφίες - θησαυρούς..!!! Στις στέλνω με ευλάβεια, βοηθώντας κατ' ελάχιστον στην πολύ όμορφη προσπάθειά σου».

Η παλαιότερη φωτογραφία της ανάρτησης αυτής έρχεται από το 1957. Τερματοφύλακας είναι ο θείος μου Νίκος Πίκος, ή Μπαντού. Δεξιά του ο μετέπειτα προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Παπαδριανός, ή Τσάκναντυ. Δίπλα του ο νεαρότατος -τότε- Νίκος Χρόνης, ή Ράφτης, και πάνω αριστερά πρώτος ο Θανάσης Τόμπρας.

Η ομάδα του Παμμηδεατικού φωτογραφίζεται παρακάτω στο γήπεδο του Πανναυπλιακού το 1962. Πρώτος από αριστερά ο επί σειρά πιστός οπαδός Χρήστος Μαστοράκος, ή Κιτσοπάλας, ενώ πρώτος δεξιά, με πολιτικά κι αυτός, ο Κώστας Καλογερόπουλος, ή Κορώνας, ένας από τους πιο αγνούς εργάτες της ομάδας. Καθιστός, πρώτος δεξιά ο αείμνηστος Παναής Καψούρος ή Γκαρίντσα.

Η ομάδα του 1963 φαίνεται παρακάτω, «έχοντας στις τάξεις της ένα μοναδικό ποδοσφαιρικό ταλέντο, που αγωνίστηκ ελάχιστα λόγω ενός απίστευτου συμβάντος. Δεύτερος κάτω δεξιά, ο Τάσος Ευσταθίου, ή Σούλης, μεταγράφηκε στον Παναργειακό και μετά από λίγα παιχνίδια, ζήτησε να τον αποκτήσει η ΑΕΚ. Η διοίκηση του Παναργειακού αρνήθηκε και ο Μερμπακίτης ποδοσφαιριστής, από την απογοήτευσή του, σταμάτησε το ποδόσφαιρο...!!! Άλλα χρόνια, άλλες αξίες, άλλες αντιλήψεις».

«Μια από τις καλύτερες ομάδες, αυτή του 1965-66, στην επόμενη φωτογραφία, στο γήπεδο του Ναυπλίου, με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές όπως οι Τάκης Κυριάκου ή Μπέμπος, Αλέκος Σαλαπάτας, Θάνος Καλογερόπουλος, Βασίλης Μαστοράκος και άλλοι».

«Αμέσως μετά η ομάδα της επόμενης χρονιάς. Παμμηδεατικός 1967-68».

Σ’ αυτή τη φωτογραφία που ακολουθεί «εικονίζεται η ομάδα του 1969, αποτελούμενη από (ορθίους): Παν. Μερμίγκη, Νικ. Σκιαδά, Βασ. Μαστοράκο, Παν. Κυριάκου, Νικ. Μαστοράκο, Παν. Πανόπουλο. Καθήμενοι: Δημ. Ευσταθίου, Άγνωστος, Μιχ. Μαστοράκος, Παν. Καψούρος και Παν. Ευσταθίου».

Στην επόμενη «εικονίζεται η ομάδα του Παμμηδεατικού το 1970, στο Εθνικό και νεόδμητο Στάδιο Άργους, αποτελούμενη μεταξύ άλλων, από τους Παναγιώτη Κυριάκου, Δημήτρη Ευσταθίου, Νίκο Σκιαδά, Βασίλη Μητροσύλη, Παναγιώτη Μερμίγκη, και Βασίλη Μαστοράκο. Στους καθήμενους, δεύτερος από δεξιά, ο αείμνηστος Δημήτρης Σκιαδάς...».

«Περνάμε στα αμέσως επόμενα χρόνια. Νέοι ποδοσφαιριστές έχουν μπει στην ομάδα. Βρισκόμαστε πια στα 1972-73. Προπονητής αριστερά επάνω, ο Μαστοράκος Βασίλης. Τρίτος από δεξιά επάνω ο Πάνος Πανόπουλος. Δίπλα του ο Μήτσος Ευσταθίου, ή Νιάρης. Τρίτος από δεξιά επάνω ο Νίκος Καλογερόπουλος, ή Πατάκας. Δίπλα του ο Δημήτρης Καψούρος, ή Πράτι. Κάτω αριστερά ο Σπύρος Καλογερόπουλος, και τρίτος από αριστερά ο Παναγιώτης Ευσταθίου, ή Τσίρης. Η φωτογραφία είναι από το γήπεδο πίσω από το σημερινό κλειστό, σε αγώνα με τον Πανναυπλιακό, σε χωράφι νοικιασμένο, στο οποίο η ομάδα φιλοξενήθηκε για 10 περίπου χρόνια».

«Η επόμενη φωτογραφία είναι όπως και η προηγούμενη από το γήπεδο Χριστοδούλου. Έτσι το αποκαλούσαμε τότε. Η ομάδα, μία από τις καλύτερες, διαλύθηκε στα τέλη του 1974, μετά από τον επεισοδιακό αγώνα κόντρα στον Πανναυπλιακό, όπου έληξε 0-1 με εχθρική διαιτησία, για να ακολουθήσει μια από τις πιο σπουδαίες ανανεώσεις της ιστορικής ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές που εικονίζονται είναι: (Πάνω αριστερά) Τάκης Κυριάκου, Πάνος Πανόπουλος, Μήτσος Ευσταθίου, Βασίλης Μητροσύλης, Νίκος Σκιαδάς, Νίκος Καλογερόπουλος, Σπύρος Μαστοράκος, Θάνος Καλογερόπουλος. (Κάτω αριστερά) Γιώργος Μαστοράκος, Μιχάλης Μαστοράκος, Τάκης Ευσταθίου, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Βασίλης Καλογερόπουλος, Κώστας Λέκκας».

Ακολουθεί η ομάδα του 1980. Προπονητής είναι ο Δημ. Δαμούλος, ή Μάκος, και παράγοντας ο Αδριανός Κυμπούρης.

Η επόμενη φωτογραφία μας παρουσιάζει δύο ποδοσφαιριστές και ένα παράγοντα. Αυτοί είναι, από δεξιά ο Τόμπρας (Κουνέθης), στη μέση ο παράγοντας της ομάδας Δημήτριος Λυκομήτρος (Κρουτσώφ) και αριστερά ο Δημήτρης Κούτρας (Τσόγκας).

Παρακάτω βλέπουμε μόνο του τον θρυλικό τερματοφύλακα της ομάδας Νίκο Σκιαδά, ή Γκομάν.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές στην επόμενη φωτογραφία είναι οι εξής: Δημήτρης Καλογερόπουλος, ή Σάμης (δεξιά με το μουστάκι), στη μέση ο Γιώργος Μαστοράκος, ή Κιτσοπάλας και ο Νίκος Σκιαδάς.

Στην φωτογραφία που έπεται οι δύο ποδοσφαιριστές είναι ο Παναγιώτης Κυριάκου και ο Γιώργος Καλογερόπουλος, ή Αλής.

Τρεις ποδοσφαιριστές εικονίζονται παρακάτω. Αριστερά είναι ο Παναγιώτης Μερμίγκης, ή Πανάκης, στη μέση ο Νίκος Σκιαδάς και δεξιά ο αείμνηστος Γιώργος Καλυβάς, ή Ντάρης, πατέρας του επίσης ικανότατου ποδοσφαιριστή Κώστα Καλυβά.

Παρακάτω εικονίζονται οι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, αδελφοί, Βασίλης (δεξιά) και Μιχάλης Μαστοράκος.

4 σχόλια:

Maniac είπε...

Γεια σας τι κάνετε? Με λένε Δημήτρη και είμαι γιός της Κικής της ξαδέρφης σας. Μόλις είδα την σελίδα του χωριού και τον παππού μου. Συγχαρητήρια για την σελίδα σας.Η μητέρα μου μου έχει μιλήσει για εσάς και την οικογένεια σας και θα θελα να σας γνωρίσω καλύτερα.

Μέρμπακα είπε...

Δημήτρη μου, Καλή Χρονιά σε εσένα και την οικογένειά σου!

Χάρηκα πολύ με το μήνυμά σου!

Θα τα λέμε ηλεκτρονικά. Στο προσωπικό μου ιστολόγιο θα βρεις πολλά στοιχεία για εμένα και τις δραστηριότητές μας εδώ στο Λονδίνο.

Ανώνυμος είπε...

Την εποχή που έπαιζε ο κ.Μαστοράκος Βασίλης έπαιζαν και κάποιϊ φίλοι και συγχωριανή τους όπως ο Κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΛΑΣ ή ΚΑΛΑΜΠΆΚΑΣ απότη φαίνεται ξεχνάτε εύκολα κάποιους ανθρώπους όπως προανέφερα τον Κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΙΛΑ αλλά και άλλους συγχωριανούς σας.
Όποιος θέλει να βρεί τα υπόλοιπα ονόματα εύκολα θα τα βρεί εάν ψαξει αληθινά γιατί όλοι από το ίδιο αλλά και από διπλανά χωριά είναι.
Γι'αυτό να ψάξεται απο καρδιάς και ΌΧΙ μόνον για δημοσιότητα κάποιων.

Ανώνυμος είπε...

Στην φωτογραφια του 67-68 είναι και ο Γεώργιος Μπουλμέτης ο οποίος βρίσκεται όρθιος και δεξιά.Και στην φωτογραφια του 70 βρίσκεται καθιστός τρίτος από αριστερά.