Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Φρικτά εγκλήματα στο χωριό μας

Δύο τραγικές ειδήσεις που αφορούν το χωριό μας βρίσκουμε στο Αστυνομικό Δελτίο της τρέχουσας αυτής εβδομάδας.

Η πρώτη αναφέρεται σε ανθρωποκτονία με πρόθεση. Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου βρέθηκε νεκρός μπροστά στο παλιό Δημαρχείο του χωριού, μέσα σε λίμνη αίματος, Ρουμάνος οικονομικός μετανάστης, που κατοικούσε τα τελευταία χρόνια στο Ανυφί. Λέγεται πως έγινε συμπλοκή Πακιστανών με τον εν λόγω άνδρα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας προέβη σε συλλήψεις και προσαγωγές υπόπτων αλλοδαπών, με σκοπό να εξιχνιάσει τη στυγερή αυτή δολοφονία.

Σαν να μην έφτανε αυτό την επόμενη ημέρα (9 Φεβρουαρίου) αποκαλύφθηκε κάτι εξίσου συγκλονιστικό. 3 Αφγανοί συνελήφθησαν στο χωριό μας ενώ πωλούσαν χασίς σε μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Το χασίς ήταν συσκευασμένο σε σπιρτόκουτα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 624 γραμμάρια χασίς σε νάιλον συσκευασίες, καθώς επίσης και 7 σπιρτόκουτα που περιείχαν συνολικά 15 γραμμάρια χασίς. Όπως προέκυψε, εκτός από τους χρήστες που προμήθευαν, μέσα σε ένα μήνα πούλησαν 8 φορές χασίς σε μαθητή, ο οποίος πλήρωνε 10 ευρώ για το κάθε σπιρτόκουτο.

Θα ήταν οπωσδήποτε χρήσιμο να μπορούσε να γίνει μια μελέτη για να διαπιστωθούν τα αίτια αυτής της εγκληματικότητας στο χωριό μας. Κάποιοι ίσως υποστηρίξουν ότι αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά. Μπορεί να είναι και έτσι. Όμως οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν ένα αίσθημα φοβίας και ανασφάλειας και για τη ζωή τους αλλά και για τις περιουσίες τους. Ο κόσμος μας τελικά αλλάζει γύρω μας ραγδαία και κανείς δεν μένει ανεπηρέαστος.

2 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Ο,τι και να πω θα χαρακτηρισθεί ρατσιστική εμπάθεια, όμως εμείς δεν ήμασταν ικανοί να διαφυλάξουμε την ισορροπία μας από τους ...εγχώριους παραβάτες πολύ περισσότερο τώρα που μαζεύουμε κάθε δυστυχή και τον αφήνουμε έρμαιο της τύχης τόσο της δικής του όσο και των δικών μας.
Ποτέ δεν κατάλαβα το λόγο που αμέσως μετά τη σύλληψή τους (και όταν..) αντί να απελάσονται προωθούνται εις τα ενδότερα χωρίς ουσιαστική υποστήριξη

Καλό και ευλογημένο Σ/Κ!

Μετ' ασπασμών τε και εναγκαλισμών

Μέρμπακα είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ,

Η ζωή μας έχει αλλάξει. Έχουν έλθει τα πάνω κάτω. Η εμπιστοσύνη που είχαμε ως προίκα στην ελληνική μας παράδοση και ζωή πήγε περίπατο. Μας άφησε ορφανούς. Κι εμείς περιμένουμε από άλλους να μας λύσουν τα δικά μας προβλήματα.

Ίσως μας χρειάζεται μια "βουτιά", ή μια επιστροφή αν θέλεις, στις παραδοσιακές αρχές ζωής. Ένας σύγχρονος Άγγλος πρωθυπουργός (John Major) το χρησιμοποίησε σε μια καμπάνιά του λέγοντας: "Back to basics".

Η ζωή μας έγινε πλουσιώτερη και πολυπλοκώτερη σήμερα. Δυστυχώς όμως δεν μας προσφέρει ούτε ασφάλεια, ούτε και ευτυχία!