Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

Πρωτοπρ. Γεώργιος Ιω. Μητροσύλης

Ιερέας του χωριού μας και Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής του Δήμου Μιδέας είναι ο καλλίφωνος Πρωτοπρ. Γεώργιος Μητροσύλης, γιος του Ιωάννη και της Παναγούλας, ο οποίος είναι γέννημα και θρέμμα του χωριού. Σύζυγός του είναι η ευλαβεστάτη κα. Αθανασία και τέκνα τους η Πρεσβυτέρα Παναγιώτα (σύζυγος Ιερέως π. Παναγιώτη), η Ευγενία, ο π. Ιωάννης, ο Ευάγγελος και η Αικατερίνη.

Ο π. Γεώργιος διακονεί στο χωριό για 34 χρόνια, έχοντας διαδεχθεί τον Πρωτοπρ. Ηλία Αλευρά, ο οποίος μετά την αναχώρησή του από το χωριό εφημερεύει στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Πρόνοιας Ναυπλίου.

Ο π. Γεώργιος με την Πρεσβυτέρα του (Οκτώβριος 2009)

Οπωσδήποτε δεν είναι δυνατόν να περιγράψει κανείς συνοπτικά το έργο μιας ζωής, το έργο 34 χρόνων εφημερίας σε ένα μεγάλο, κεντρικό και ιστορικό χωριό του Αργολικού κάμπου. Όμως αξίζει να αναφέρουμε περιληπτικά τουλάχιστον τις παρακάτω προσφορές του π. Γεωργίου στο χωριό μας:

1. Είναι Ιδρυτικό Μέλος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Αγ. Τριάδος και πρώτος Πρόεδρός του.
2. Έχει ανακαινίσει όλα τα παρεκκλήσια του χωριού.
3. Έχει με πρωτοβουλία του ιδρύσει νέο Κοιμητήριο, με ταυτόχρονη ανέγερση Κοιμητηριακού Ναού, αφιερωμένου στον Άγ. Νικόδημο τον Αγιορείτη και τον Άγ. Λάζαρο.
4. Οργανώνει τακτικά εκδρομές για τους χωριανούς, που έχουν χαρακτήρα θρησκευτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό.

Ο π. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας και ο π. Γεώργιος (Οκτώβριος 2009)

Οι ευχές και προσευχές μας για υγεία, μακροημέρευση και πλούσια πνευματική καρποφορία στον εκκλησιαστικό αμπελώνα του χωριού μας θα τον συνοδεύουν πάντοτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: