Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ιερείς στο Κοιμητήριο του Μέρμπακα

Το Κοιμητήριο του Μέρμπακα, για το οποίο έχουμε αφιερώσει ειδική ανάρτηση στο παρόν ιστολόγιο είναι ένα πολύ περιποιημένο και με μεγάλη τάξη ρυμοτομημένο Κοιμητήριο.


Σε αυτό, εκτός των άλλων ενταφιασμένων κεκοιμημένων κατοίκων του Μέρμπακα, θα βρει κανείς και μερικούς από τους θανόντες Ιερείς της τοπικής Ενορίας Αγίας Τριάδος.


Είναι έθιμο στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας να ενταφιάζονται οι Ιερείς πίσω από το Ιερό Βήμα του Κοιμητηριακού Ναού. Αυτό ακριβώς διαπιστώσαμε και στην περίπτωση του Κοιμητηρίου στο Μέρμπακα.


Οι δύο παλαιότεροι Εφημέριοι, π. Σπυρίδων Μαστοράκος και ο γιος του π. Νικόλαος Μαστοράκος (1840-1931), έχουν ενταφιασθεί σε ένα κοινό τάφο.


Στον διπλανό τάφο έχει ενταφιασθεί ο π. Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, που γεννήθηκε το 1861 και εκοιμήθη το 1954. Διακόνησε ως Εφημέριος του Μέρμπακα στα χρόνια 1890-1942.


Ακριβώς δίπλα είναι το μνήμα του π. Νικολάου Καραχάλιου, που είναι ο Ιερέας που βάπτισε τον γράφοντα. Ο φιλακόλουθος και φιλόπτωχος π. Νικόλαος διακόνησε την τοπική Ενορία στα χρόνια 1942-1967. Απεβίωσε το 1975, σε ηλικία 84 ετών.


Ας είναι η μνήμη τους αιώνια και είθε να αναδειχθούν σε λειτουργούς του ουρανίου θυσιαστηρίου, όπου θα πρεσβεύουν υπέρ πάντων των κατοίκων της Ενορίας Αγ. Τριάδος του Μέρμπακα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: