Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

To εργοστάσιο Χριστοδούλου

Στην ανατολική πλευρά του χωριού μας υπάρχει εδώ και αρκετές δεκαετίες το ονομαστό και γνωστό σε όλη την περιοχή εργοστάσιο Χριστοδούλου. Η επίσημη επωνυμία είναι: «Αφοί Ν. Χριστοδούλου Α.Ε.».

Το εργοστάσιο παλαιότερα ασχολούνταν με συσκευασία εσπεριδοειδών (κυρίων βέβαια πορτοκαλιών). Σήμερα αποτελεί μια σύγχρονη μονάδα Παραγωγής Χυμών Φρούτων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι πολλοί εκείνοι οι συγχωριανοί μας (αλλά και κάτοικοι άλλων γειτονικών χωριών) οι οποίοι εργάζονται τακτικά ή έκτακτα στο εργοστάσιο αυτό. Οπότε θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη κοινωνική σημασία και προσφορά της εν λόγω βιομηχανικής μονάδας στην κοινωνική ζωή της περιοχής.

Προσωπικά θα ήθελα να καταθέσω και την εξής μαρτυρία: Όταν πριν από 20 περίπου χρόνια επισκεπτόμουν το αγαπημένο μου χωριό κατά τις καλοκαιρινές διακοπές, και είχα μαζί μου κι ένα καλό μου φίλο, τον Αγγλικανό Ιερέα και Καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας Jeffrey Gainer, συνάντησα στο κατάστημα του Γιώργου Δαμούλου τον κ. Χριστοδούλου. Του συστήθηκα και του σύστησα και τον φίλο μου. Τον παρεκάλεσα δε να μας δεχθεί και να μας ξεναγήσει στο εργοστάσιό του, έτσι ώστε να δείξουμε στον Φιλέλληνα φίλο μου κάτι από τη σύγχρονη επιχειρηματική δραστηριότητα της Ελλάδος. Ο κ. Χριστοδούλου δέχθηκε με προθυμία και μια από τις επόμενες ημέρες μας υποδέχθηκε στο εργαστάσιό του, μας ξενάγησε και μας φιλοξένησε εγκάρδια. Από τη θέση αυτή τον ευχαριστώ θερμά.